Kaneelkoekjes

    Kaneelkoekjes

    34keer bewaard
    2uur35min


    6 personen hebben dit gemaakt

    In deze koekjes zit alleen yoghurt, boter, bloem, suiker en kaneel. Het deeg moet minstens 2 uur in de koelkast, maar verder zijn deze koekjes ontzettend snel gemaakt. Ze zijn niet zo ontzettend zoet zoals zovele andere koekjes.

    Ingrediënten
    Porties: 50 

    • 500 gr bloem
    • 325 gr boter
    • 1 beker (150 gr) volle yoghurt
    • 1 snufje zout
    • 4 eetlepels + 50 gr suiker
    • 1 eetlepel kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur35min 

    1. Bloem, boter, yoghurt en snufje zout mengen en het deeg een uur in de koelkast leggen.
    2. Kaneel en suiker mengen. Op een licht bebloemd oppervlak het deeg uitrollen tot een rechthoek van 40x30 cm en bestrooien met de kaneelsuiker. Voorzichtig oprollen en nog eens 1-2 uur in de koelkast leggen.
    3. Een bakblik met bakpapier bekleden en de oven voorverwarmen tot 170 graden C.
    4. Snijd de rol in plakken van 1 cm dik en leg ze op de bakplaat. Met de resterende suiker bestrooien. Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    6

    Hoeveelheden gewijzigd. geen zout, toch iets zoets in het deeg doen, magere yoghurt werkt ook - 11 jun 2011

    2

    Veeeeeel meeeer suiker! - 17 okt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren