Kaneelkoekjes

  • 2beoordelingen
  • 26keer bewaard
  • 2uur35min

In deze koekjes zit alleen yoghurt, boter, bloem, suiker en kaneel. Het deeg moet minstens 2 uur in de koelkast, maar verder zijn deze koekjes ontzettend snel gemaakt. Ze zijn niet zo ontzettend zoet zoals zovele andere koekjes.

UlrikeB

Ingrediënten

Porties: 50 

  • 500 gr bloem
  • 325 gr boter
  • 1 beker (150 gr) volle yoghurt
  • 1 snufje zout
  • 4 eetlepels + 50 gr suiker
  • 1 eetlepel kaneel

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur35min 

  1. Bloem, boter, yoghurt en snufje zout mengen en het deeg een uur in de koelkast leggen.
  2. Kaneel en suiker mengen. Op een licht bebloemd oppervlak het deeg uitrollen tot een rechthoek van 40x30 cm en bestrooien met de kaneelsuiker. Voorzichtig oprollen en nog eens 1-2 uur in de koelkast leggen.
  3. Een bakblik met bakpapier bekleden en de oven voorverwarmen tot 170 graden C.
  4. Snijd de rol in plakken van 1 cm dik en leg ze op de bakplaat. Met de resterende suiker bestrooien. Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (2)

Evaargh
van
5

Hoeveelheden gewijzigd. geen zout, toch iets zoets in het deeg doen, magere yoghurt werkt ook - 11 jun 2011

pj.vunderink
2

Veeeeeel meeeer suiker! - 17 okt 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties