Quiche met spinazie en blauwe kaas

    (1)
    1 uur 30 minuten

    Ik wilde eens een quiche maken die wat anders dan anders was, dus bedacht ik deze vegetarische versie met spinazie, blauwaderkaas en knoflook.


    14 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 150 gr zelfrijzend bakmeel
    • 100 gr margarine
    • klein beetje water
    • 100 gr belegen kaas (cheddar)
    • 50 gr blauwe kaas (Danish blue is het beste)
    • 3 eieren
    • 1 zak verse spinazie
    • 2 grote tenen knoflook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Meng de bloem en margarine en kneed dit tot een kruimeldeeg.
    2. Voeg een beetje koud water toe om de bloem en boter te mengen, maar niet teveel. Ongeveer 5-6 theelepels. Je wilt niet dat het deeg te plakkerig is.
    3. Rol het deeg uit en druk het in een ingevette ovenschaal.
    4. Verwarm de oven voor tot 190 graden C. en bak de bodem blind (met steunvulling) in ongeveer 10 minuten.
    5. Was de spinazie en laat uitlekken.
    6. Rasp de cheddar en verkruimel de blauwe kaas erdoorheen.
    7. Plet de twee teentjes knoflook.
    8. Klop de eieren los en voeg de kaas , knoflook en spinazie toe.
    9. Schenk het mengsel in de voorbereide bodem en bak de hartige taart 45 minuten tot een uur in de voorverwarmde oven tot de bovenkant stevig is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren