Tomaten-basilicumquiche

    Tomaten-basilicumquiche

    27keer bewaard
    1uur


    12 personen hebben dit gemaakt

    Tomaat en basilicum passen goed bij Italiaanse kazen in deze heerlijke quiche. Gebruik mozzarella in plaats van taleggio indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 sjalotjes, in plakjes
    • 2 tomaten, zonder vel en in plakjes
    • 2 eetlepels bloem
    • 3 eetlepels gehakte verse basilicum
    • 3 eieren, losgeklopt
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • 125 ml melk
    • zout en peper naar smaak
    • 1 grote kant en klare taartbodem voor hartige taart
    • 125 gr geraspte Taleggio kaas, apart te verwerken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor tot 200 graden C / gasstand 6. Bak de taartbodem 8 minuten in de voorverwarmde oven.
    2. Verhit ondertussen olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de ui tot deze zacht is, haal uit de pan. Bestrooi de plakken tomaat met bloem en basilicum en bak ze dan 1 minuut aan elke kant. Klop in een kleine kom de eieren los met de Parmezaanse kaas en melk. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Strooi 2/3 van de geraspte kaas over de bodem van de taart. Leg de uien over de kaas en daarna de tomaten. Bedek met eimengsel, en bestrooi de bovenkant met de resterende kaas.
    4. Bak de taart 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de temperatuur lager naar 180 graden C / gasstand 4, en bak nog eens 15-20 minuten, tot de vulling stevig is en goudbruin. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren