Luchtige pannenkoeken

    Luchtige pannenkoeken

    69keer bewaard
    25min


    9499 personen hebben dit gemaakt

    Hoog en luchtig. Deze pannenkoeken in Amerikaanse stijl zijn precies goed. Als je ze serveert met aardbeien en slagroom, zijn ze niet te weerstaan.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 180 ml melk
    • 2 eetlepels azijn
    • 125 gr bloem
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 ei
    • 30 gr boter, gesmolten
    • olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 5min rusten  ›  Klaar in:25min 

    1. Meng de melk en azijn in een kom en zet 5 minuten apart om 'zuur' te worden.
    2. Meng bloem, suiker, bakpoeder, baksoda en zout in een kom. Klop de eieren en boter door de gezuurde melk. Doe het bloemmengsel door de natte ingredienten en klop/mix dit tot de klontjes weg zijn.
    3. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en doe er een klein beetje olie in. Schenk 4 eetlepels (60 ml) van het beslag in de pan en bak de pannenkoek tot er belletjes aan het oppervlak ontstaan. Draai om en bak tot de andere kant bruin is.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    Nanda
    van
    6

    Dit is tot nu toe het beste recept voor amerikaanse pannenkoeken dat ik ooit gemaakt heb. Heerlijk met stroop en/ of suiker... In plaats van melk met azijn heb ik 180 ml karnemelk gebruikt. Werkt net zo goed! - 16 mrt 2011

    Koosje
    van
    2

    - 02 feb 2013

    Patty
    van
    1

    Lekker pannenkoekjes! Waren sneller op dan ik ze gebakken had. - 03 okt 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren