Appelkruimel-ijs

    Appelkruimel-ijs

    8keer bewaard
    1uur35min


    26 personen hebben dit gemaakt

    Kaneelijs vol met appel, verkruimelde havermoutkoekjes, karamel en walnoten!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 havermoutkoekjes, verkruimeld
    • 2 eetlepels gesmolten boter, apart te verwerken
    • 2 grote appels, geschild, zonder klokhuis en in plakken
    • 3 eetlepels suiker
    • 1 theelepel kaneel
    • 825 ml slagroom
    • 125 ml melk
    • 200 gr suiker
    • 3 eieren, losgeklopt
    • 1 theelepel vanille extract
    • 2 theelepels kaneel
    • 4 eetlepels gehakte, geroosterde walnoten
    • 4 eetlepels karamelsaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur in de diepvries  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Verwarm de oven voor tot 190 graden C.
    2. Meng de verkruimelde koekjes met 1 eetlepel gesmolten boter en verspreid en druk aan op een bakplaat. Bak 5 minuten in de voorverwarmde oven, laat vervolgens afkoelen en breek in kleine stukjes.
    3. Smelt de resterende eetlepel boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Doe de appels, 3 eetlepels suiker en een theelepel kaneel in de pan. Bak tot de appels lichtbruin zijn en de suiker begint te karameliseren, in ongeveer 10 minuten. Haal uit de pan en laat helemaal afkoelen.
    4. Meng room, melk, 200 gr suiker, eieren, vanille en 2 theelepels kaneel in een grote kom; mix goed door. Schenk in een ijsmachine en vries in volgens de aanwijzingen van de fabrikant.
    5. Als het ijs klaar is, roer dan de verkruimelde koekjes, gekarameliseerde appel en walnoten erdoor. Voeg de karamelsaus per theelepel toe terwijl je roert, zodat het gelijkmatig verdeeld wordt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren