Aubergine, tomaat en geitenkaas van de BBQ

    Aubergine, tomaat en geitenkaas van de BBQ

    20keer bewaard
    25min


    156 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudig vegetarisch voorgerecht of hoofdgerecht, perfect voor een zomers etentje.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 middelgrote aubergine, in plakken van 1cm dikte gesneden
    • 2 grote tomaten, in plakken gesneden
    • 2 (125 gr) stukken geitenkaas
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels balsamicoazijn
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de barbecue.
    2. Bedek de aubergine met een laagje olijfolie en balsamicoazijn in een grote kom. bestrooi met zout en peper.
    3. Leg de helft van de plakken aubergine op een bakplaat. Leg een plak tomaat en een plak geitenkaas op elke plak aubergine. bestrooi met een beetje zout en peper. Dek af met de overgbleven plakjes aubergine en zet elk bundeltje vast met een prikker.
    4. Vet het rooster van de bbq lichtjes in. Haal de prikkers weg en leg de bundeltjes op het rooster. Gril ze 7-8 minuten en draai ze dan voorzichtig om. Gril nog eens 6-7 minuten.

    Oven

    Als je ze in de oven wilt bakken doe je dit 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden C.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren