Gegrilde visfilets

    Gegrilde visfilets

    2keer bewaard
    1uur20min


    428 personen hebben dit gemaakt

    Heilbot van de barbecue met een simpele marinade die de smaak van de vis tot z'n recht laat komen.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 6 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel vers citroensap
    • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
    • 2 (170 gr) heilbotfilets

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur marineren  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Meng in een rvs of glazen kom de knoflook, olijfolie, basilicum, zout, peper, citroensap en peterselie.
    2. Leg de heilbotfilets in een ondiepe glazen schaal of een afsluitbare plastic zak en schenk de marinade over de vis. Dek of sluit af en leg 1 uur in de koelkast, af en toe draaien.
    3. Verhit een barbecue en vet een rooster lichtjes in. Zet het rooster 10 cm boven het vuur.
    4. Haal de heilbotfilets uit de marinade en laat de overtollige marinade eraf druipen. Barbecue de filets 5 minuten per kant tot het gaar is en makkelijk met een vork uit elkaar te halen is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren