Zalm van de bbq met avocado-yoghurtsaus

    Zalm van de bbq met avocado-yoghurtsaus

    16keer bewaard
    30min


    155 personen hebben dit gemaakt

    Zalmsteaks worden gegrild op de barbecue en geserveerd met een snelle en eenvoudige saus. De frisse yoghurt en avocado maken dit een heerlijk zomers gerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 avocado's, pit verwijderd en in blokjes gesneden
    • 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
    • 3 eetlepels Griekse yoghurt
    • 1 eetlepel vers citroensap
    • zout en peper naar smaak
    • 900 gr zalmsteaks
    • 2 theelepels gedroogde dille
    • 2 theelepels citroenpeper
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Steek een barbecue aan en vet het rooster licht in met olie.
    2. Pureer in een middelgrote kom de avocado met de knoflook, yoghurt en citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Wrijf de zalm in met dille, citroenpeper en zout. Leg ze op de hete barbecue en gril ze 15 minuten, 1 keer draaien, tot de zalm makkelijk uit elkaar valt met een vork. Serveer met de avocadosaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    snel en eenvoudig en een beetje feestelijk - 31 mei 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren