Chocolade-yoghurtijs

    Chocolade-yoghurtijs

    21keer bewaard
    50min


    88 personen hebben dit gemaakt

    Ben je dol op chocoladeijs, maar niet op de calorieën? Dit chocolade-yoghurtijs is bijzonder vol van smaak en voldoet je behoefte aan chocola.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 150 gr suiker
    • 2 theelepel maizena
    • 350 ml light of magere ongezoete gecondenseerde melk
    • 85 gr pure chocola, in stukjes
    • 200 gr magere yoghurt
    • 1 theelepel vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Meng de maizena met de suiker en doe dit in een pannetje. Roer de ongezoete gecondenseerde melk en chocoladestukjes erdoor. Verwarm dit op middelmatig vuur, tot de chocola is gesmolten en het mengsel dikker wordt. Blijf voortdurend roeren om aanbranden tegen te gaan.
    2. Haal het mengsel van het vuur en roer de yoghurt en vanille extract erdoor. Zet in de koelkast om helemaal af te koelen.
    3. Schenk het mengsel in de ijsmachine en vries in volgens de aanwijzingen van de fabrikant.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    eefje2001
    van
    3

    ,mg - 17 mei 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren