Pasta met kip, asperges, zongedroogde tomaat en artisjok

    Pasta met kip, asperges, zongedroogde tomaat en artisjok

    2keer bewaard
    55min


    46 personen hebben dit gemaakt

    Deze pasta is heerlijk, licht, makkelijk en vol van smaak, het kan eigenlijk niet beter! Je kunt hier ook goed restjes kip voor gebruiken van de vorige dag.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 350 gr penne pasta
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 280 gr gekookte, fijngesneden kip
    • zout en zwarte peper naar smaak
    • snufje knoflookzout, of naar smaak
    • 2 eetlepels fijngehakte knoflook
    • 1 kleine ui, in blokjes
    • 1 bosje verse asperges, geschild en in stukjes van 5 cm gesneden
    • 90 gr fijngesneden songedroogde tomaatjes (zonder olie)
    • 180 ml runderbouillon
    • 1 (400 gr) blikje artisjokkenharten, uitgelekt en in kwarten
    • 2 eetlepels boter
    • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 5min rusten  ›  Klaar in:55min 

    1. Breng een grote pan lichtgezouten water aan de kook. Kook de penne pasta in het water, zonder deksel, beetgaar in ongeveer 11 minuten. Giet af, zet apart en houd warm.
    2. Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur; voeg de kip toe en bestrooi met zout, peper en knoflookzout. Roerbak de kip 2 minuten, haal de kip uit de pan en zet apart. Bak de knoflook en ui in dezelfde pan met resterende olie tot de ui doorzichtig wordt, na ongeveer 3 minuten. Roer de asperges, zongedroogde tomaat en runderbouillon erdoor; zet het vuur lager. Bak tot de asperges heldergroen is en wat zachter wordt, na 5 minuten. Doe de kip terug in de pan en roer de artisjokharten erdoor. Roerbak tot het goed warm is, ongeveer 3 minuten.
    3. Meng voorzichtig de pasta door de kip en groenten, doe de deksel op de pan en zet het vuur uit. Laat zo even staan zodat de pasta alle overtollige bouillon heeft geabsorbeerd, ongeveer 5 minuten. Meng de boter door de pasta tot het gesmolten is; bestrooi met Parmezaanse kaas voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren