Piepkuiken van de bbq

    Piepkuiken van de bbq

    2keer bewaard
    8uur55min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een prachtig recept voor piepkuiken van de barbecue, met een heerlijke marinade die resulteert in een perfect malse en smaakvolle kip.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 piepkuikens, gehalveerd
    • 45 gr gehakte peterselie
    • 3 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
    • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels gehakte verse rozemarijn
    • 225 ml witte wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 8uur marineren  ›  Klaar in:8uur55min 

    1. Meng in een kleine kom de knoflook, peterselie en 2 eetlepels olijfolie.
    2. Spoel de piepkuikens af en dep droog. Wrijf de resterende 1 eetlepel olie over de binnen- en buitenkant van de piepkuikens. Druk het knoflook-peterseliemengsel onder de huid en aan de buitenkant van elk stuk piepkuiken. Bestrooi met zout en peper. Leg de piepkuiken in een luchtdicht afsluitbare plastic bak. Bestrooi met rozemarijn en schenk wijn over de stukken piepkuiken. Dek af en zet minstens een nacht in de koelkast om te marineren.
    3. Verhit een barbecue (laag vuur).
    4. Haal het piepkuiken uit de marinade en leg op de voorverwarmde barbecue. Gril de kip in 40 minuten gaar, draai slechts 1 keer om.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren