Geglaceerde zalm van de bbq

    Geglaceerde zalm van de bbq

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    48 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudig zomers recept voor zalm. De zalm wordt op de bbq gegrild en ingesmeerd met een heerlijke glazuurlaag.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 eetlepels boter
    • 330 gr donkerbruine suiker
    • 4 1/2 eetlepels citroensap
    • 2 1/4 theelepels gedroogde dille
    • 3/4 theelepels cayennepeper
    • 450 gr zalmfilets, met vel
    • 1 snufje citroenpeper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de barbecue op hoog vuur.
    2. Smelt de boter in een sauspan op middelhoog vuur en meng de donkerbruine suiker, citroensap, dille en cayennepeper erdoor. Kook onder voortdurend roeren tot de suiker is opgelost. Verlaag het vuur en laat sudderen tot gebruik.
    3. Bestrooi de zalm met citroenpeper. Leg op de barbecue, met het vel onder. Bestrijk de zalm regelmatig met de glazuur en gril de zalm in 15-20 minuten, tot de vis makkelijk uit elkaar valt met een vork. Reserveer wat glazuur voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren