Steak van de bbq met blauwe kaas, knoflook en kruidenboter

    Steak van de bbq met blauwe kaas, knoflook en kruidenboter

    4keer bewaard
    20min


    49 personen hebben dit gemaakt

    Leg een klontje van deze heerlijke verse kruidenboter met pijnboompitten en blauwe kaas bovenop gegrilde steaks voor een extra speciale zomerse maaltijd. Serveer met nieuwe aardappels en een salade.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 120 gr boter, zacht
    • 30 gr Gorgonzola of andere blauwe kaas
    • 3 eetlepels verse tijm, fijngehakt
    • 2 eetlepels verse rozemarijn, fijngehakt
    • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
    • 1 theelepel gedroogde chilivlokken
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 eetlepels pijnboompitten
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 8 steaks (ongeveer 200 gr per stuk)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verhit een barbecue op middelhoog vuur.
    2. Leg de zachte boter, blauwe kaas, tijm, rozemarijn, peterselie, chilivlokken, knoflook en pijnboompitten in de kom van de keukenmachine. Pureer tot een goed gemengde massa, proef, en breng dan op smaak met zout en peper.
    3. bestrooi de steaks aan alle kanten met zout en peper. Gril de steaks op de barbecue tot de gewenste gaarheid, ongeveer 5 minuten per kant voor medium. Om te serveren leg je op elke steak ongeveer 2 eetlepels boter.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren