Strufoli

    Strufoli

    9keer bewaard
    45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is wat mijn familie Italiaanse honingballetjes noemt. Een soort kleine oliebollen. Plakkerig, maar ze smaken heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 gr bloem
    • 3 eieren
    • 1 snufje zout
    • 475 ml plantaardige olie
    • 300 ml honing
    • 100 gr suiker
    • 3 eetlepels pijnboompitten
    • 2 theelepels poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Zeef de bloem in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en breek hier de eieren in. Voeg zout toe en kneed tot een soepel deeg.
    2. Rol het deeg uit op een licht bebloemd oppervlak tot een plak van 5 mm dik. Snij in de lengte in strips van 1 cm, en snij de strips in kleine stukjes van 1 cm lang.
    3. Rol de stukjes met de hand tot balletjes ter grootte van een hazelnoot.
    4. Verhit de olie tot 180 graden C
    5. Laat de balletjes per drie in de olie zakken. Frituur ze tot ze lichtbruin zijn, terwijl je ze voortdurend omdraait met een houten lepel. Haal de bolletjes uit het vet en laat ze uitlekken op keukenpapier.
    6. Meng de honing en suiker in een sauspan en kook dit 2 minuten zachtjes. Voeg de gefrituurde balletjes toe, een paar per keer, en kook ze 1 minuut in de honing, onder voorturend roeren. Haal ze uit de pan en laat ze op een vlak oppervlak afkoelen. Bestrooi met pijnboompitten en poedersuiker. Zodra ze voldoende afgekoeld zijn om ze aan te pakken, plak je steeds ongeveer 5 balletjes aan elkaar in clusters.

    Tip

    Strufoli blijft weken vers als je ze bewaart in een luchtdichte trommel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren