Scones van zoete aardappel

    Scones van zoete aardappel

    23keer bewaard
    20min


    114 personen hebben dit gemaakt

    Als je de volgende keer een restje zoete aardappels hebt, maak dan deze heerlijke scones! De zoete aardappel geeft ze een mooie oranje kleur en een zachte structuur. Serveer met boter of met kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 125 gr bloem
    • 3 theelepels bakpoeder
    • 2 theelepels suiker
    • 1 theelepel zout
    • 2 eetlepels boter of margarine, in blokjes
    • 200 gr gepureerde zoete aardappel
    • 4 eetlepels melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C / gasstand 6.
    2. Meng in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder, suiker en zout. Kneed de boter met je vingers door het meel tot het op grove broodkruimels lijkt. Meng de zoete aardappel erdoor en voldoende melk om er een zacht deeg van te maken.
    3. Leg deeg op een bebloemd oppervlak en rol of druk uit tot een 1/2 cm dik. Snij in cirkels met behulp van een scone snijder of een glas. Leg de scones 2,5 cm van elkaar af op een ingevette bakplaat.
    4. Bak 12-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

    Tip

    Voor wat extra smaak voeg ik nog wel eens wat bruine suiker en kaneel toe aan de zoete aardappel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    RiaJansen
    van
    0

    Heerlijk , ik kan er maar niet van af blijven , mmmmmmmmmmm - 15 nov 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren