Gnocchi van zoete aardappel en nootmuskaat

    Gnocchi van zoete aardappel en nootmuskaat

    3keer bewaard
    1uur5min


    178 personen hebben dit gemaakt

    Een mengsel van zoete aardappel, bloem en ei op smaak gebracht met knoflook en nootmuskaat vormt deze heerlijke aardappelpasta. Serveer met je favoriete boter of romige kaassaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 grote zoete aardappels (ongeveer 450 gr totaal)
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1 ei
    • 250 gr bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C / gasstand 4. Bak hierin de aardappels 30 minuten, tot ze gaar zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen.
    2. Als de aardappels genoeg afgekoeld zijn, schil en pureer in een grote kom. Roer de knoflook, zout, nootmuskaat en ei erdoor. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor tot je een zacht deeg hebt. Gebruik zoveel bloem als nodig.
    3. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Terwijl je wacht tot het water kookt maak je de gnocchi. Rol het deeg op een bebloemd oppervlak tot meerdere lange rolletjes, and snijd ze in stukjes van 2,5 cm. Laat de stukjes deeg in het kokende water vallen en laat ze net zolang koken tot ze aan de oppervlakte komen. Haal de drijvende stukjes met een schuimspaan uit het water en hou ze warm in een schaal. Serveer met boter of een romige saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren