Thaise jasmijnrijst

    Thaise jasmijnrijst

    3keer bewaard
    50min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Jasmijnrijst wordt gekookt in kokosmelk dat op smaak gebracht is met verse gember, citroengras, curryblaadjes en verse basilicum. Je kunt verse curryblaadjes en Thaise basilicum vinden bij toko's.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr jasmijnrijst
    • 350 ml water
    • 350 ml kokosmelk
    • 2 theelepels fijngehakte gemberwortel
    • 2 theelepels sojasaus
    • 1 eetlepel fijngehakt citroengras
    • 15 verse curryblaadjes, fijngehakt
    • 15 blaadjes verse Thaise basilicum, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Spoel de rijst af onder koud water. Meng de rijst, water, kokosmelk, gember, sojasaus, citroengras en curryblaadjes in een sauspan en roer door. Breng aan de kook op middelhoog vuur; zet het vuur lager en laat zonder deksel zachtjes koken tot de rijst gaar is, in ongeveer 10 minuten. Meng de basilicum door de rijst. Serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren