Varkensfilet met appel, pompoen en cranberry's

    Varkensfilet met appel, pompoen en cranberry's

    4keer bewaard
    1uur


    21 personen hebben dit gemaakt

    Blokjes varkensvlees gekruid met kaneel en kruidnagel, gebakken met appel, flespompoen, cranberry's en knapperige walnoten. Een heerlijk hoofdgerecht met alle smaken van de herfst.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 450 gr varkensfilet, in blokjes gesneden
    • 1 eetlepel olijfolie
    • zout en peper naar smaak
    • 1/2 theelepels kaneelpoeder
    • 225 gr flespompoen, in blokjes
    • 1 ui, fijngehakt
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1/4 theelepel nootmuskaat
    • 2 zure appels, geschild en in blokjes
    • 120 gr gedroogde cranberry's
    • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 120 ml appelsap
    • 60 gr gehakte walnoten, geroosterd
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg varkensvlees toe en braad licht aan, ongeveer 3-4 minuten. Roer de kaneel erdoor en breng op smaak met zout en peper. haal het varkensvlees uit de pan en zet apart.
    2. Doe de pompoen in dezelfde koekenpan en bak dit 4 minuten. Voeg eventueel nog wat olie toe. Roer de ui erdoor en bak deze tot het zacht is. Roer de kruidnagel, nootmuskaat, appel, cranberry's en bruine suiker erdoor. Roerbak dit 4-5 minuten. Voeg het appelsap toe, zet het vuur lager en laat zachtjes sudderen tot de appels zacht zijn. Voeg het varkensvlees toe en laat nog 5 minuten koken. Voeg walnoten vlak voor serveren toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    EdwinStuiver
    0

    Lekkere combinatie van hartig en zoet - 23 nov 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren