Kip met worteltjes in abrikozensaus

    Kip met worteltjes in abrikozensaus

    4keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Dit gerecht smaakt ook heerlijk met kippenpootjes. Ik ben dol op abrikozenjam in sauzen. Past erg goed bij kip.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 500 gr kipfilet (in stukjes) of kippenpoten
    • zout
    • peper
    • 2 eetlepels olijfolie (apart te verwerken)
    • 1 ui, fijngehakt
    • 1 teentje knoflook
    • 150 gr wortels, in schijfjes
    • 1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
    • 75 ml witte wijn
    • 100 ml kippenbouillon
    • 2 eetlepels abrikozenjam

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kipblokjes met zout en peper bestrooien. 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan verhitten en hierin de kipblokjes aan alle kanten aanbraden (ca. 10 minuten). Kip uit de pan halen en apart zetten.
    2. Nog wat olijfolie in de zelfde pan doen en hierin de ui, knoflook en wortels aanbakken, tot de wortels beetgaar zijn.
    3. Met witte wijn afblussen, tijm toevoegen en iets laten inkoken.
    4. Kip (en vocht) terug in de pan doen, de hete kippenbouillon toevoegen, deksel op de pan doen en op middelhoog vuur in ongeveer 10 minuten gaar laten worden.
    5. Vlees uit de pan halen en warm houden. Abrikozenjam in de pan doen en de saus laten inkoken. Steeds blijven roeren. Als de saus de juiste consistentie heeft, de kip weer in de pan doen en even doorwarmen. Met zout en peper op smaak brengen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren