Snijbiet met kerrieroom

    Snijbiet met kerrieroom

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Snijbiet wordt gebakken met knoflook en ui, met witte wijn afgeblust en met kerrie en room verfijnd, een heerlijk bijgerecht bij vlees of vis.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 300 gr snijbiet
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 ui, fijngehakt
    • 20 gr boter
    • 50 ml witte wijn
    • 75 ml room
    • 1/2 theelepel kerriepoeder
    • beetje suiker
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Snijbiet wassen en stelen en bladeren scheiden. De dikke stelen weggooien, de kleinere kleinsnijden. Snijbietbladeren op elkaar lekken en in dunne reepjes snijden.
    2. Boter in een pan verhitten en hierin de knoflook, ui en snijbiet stelen bakken. Met witte wijn afblussen en kort laten koken.
    3. Snijbietblad toevoegen, met zout en een schepje suiker op smaak brengen en groente laten slinken (ongeveer 5 minuten).
    4. Af en toe omroeren. Room en kerriepoeder erdoor mengen. Nog een paar minuten op laag vuur laten sudderen en als laatste op smaak brengen met wat zout.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren