Gebraden kip met rozemarijn en salie

    Gebraden kip met rozemarijn en salie

    1keer bewaard
    1uur15min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een hele kip, in de oven gebraden met verse rozemarijn en salie. Geserveerd met een smaakvolle dikke jus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote kip (1500 tot 1750 g), vet weggesneden
    • 10 plukjes verse rozemarijn
    • 1 eetl. fijngesneden verse salie
    • 6 grote tenen knoflook, ongepeld
    • 1¼ dl kippenbouillon
    • 2 eetl. citroensap
    • 3 theel. bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 210 ºC. Houd 2 theelepels rozemarijnnaaldjes apart; vul de buikholte van de kip met de rest van de rozemarijn, de salie en knoflook.
    2. Plaats de kip met de borst omlaag op een rooster dat u boven een ovenschaal plaatst. Braad hem 30 minuten. Keer en braad nog 30 minuten, of tot hij precies gaar is. Zet hem op een schaal.
    3. Voeg de bouillon, 3 eetlepels water, het citroensap en de resterende rozemarijnnaaldjes toe aan de ovenschaal. Schraap het aanzetsel los. Verwijder het vet, bijvoorbeeld met behulp van een vetafscheider, en schenk de overgebleven jus in een pannetje. Vermeng de bloem met 3 eetlepels water en voeg dit toe. Verwarm het mengsel al roerend op matig vuur tot een dikke jus. Serveer deze bij de kip.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren