Romig gevulde pastaschelpen

    Romig gevulde pastaschelpen

    4keer bewaard
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    De romige vulling levert vitaminen en mineralen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 g spinazie, zonder de harde steeltjes
    • 3 courgettes (450 g), in dunne schijfjes
    • 4 tenen knoflook, fijngesneden
    • 4 dl groentebouillon
    • 225 g ricotta
    • 100 g walnoten, fijngehakt
    • 4 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
    • fijngesneden marjolein, bieslook en basilicum
    • (3 eetl. van elk)
    • 1 ei, losgeroerd
    • 12 zeer grote pastaschelpen, beetgaar gekookt
    • 50 g geraspte Edammer

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Was de spinazie en doe hem met aanhangend water in een grote pan. Verwarm hem afgedekt 3 min. op hoog vuur; schud de pan regelmatig, tot de spinazie geslonken is. Giet af en laat hem afkoelen.
    2. Kook de courgettes met de helft van de knoflook en alle bouillon in circa 3 min. beetgaar. Pureer dit samen met de helft van de ricotta, de walnoten, 2 eetl. Parmezaanse kaas, en wat zout en peper.
    3. Knijp de spinazie uit en snijd hem klein. Vermeng met kruiden, ei, restje knoflook en ricotta.
    4. Verwarm de oven voor op 190°C. Vul de schelpen met het spinaziemengsel en schik ze in een ovenschaal. Schep de courgettesaus erover. Bestrooi ze met Parmezaanse kaas en plaats ze 30 min. in de oven. Bestrooi met Edammer en laat 5 min. rusten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren