Omelet op Spaanse wijze

    Omelet op Spaanse wijze

    3keer bewaard
    32min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Aardappelen, tomaat en paprika voorzien deze omelet van een flinke dosis vitamine C.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 theel. olijfolie
    • 1 ui, kleingesneden
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 1 kleine groene paprika, zonder de zaadjes, kleingesneden
    • 1 kleine tomaat, zonder de zaadjes, kleingesneden
    • 1 rode paprika, ontveld (zie blz. 316), zonder de zaadjes, kleingesneden
    • 2 kleine gare aardappelen, in blokjes van 1 cm
    • ½ theel. zout
    • 4 grote eieren, losgeroerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 22min  ›  Klaar in:32min 

    1. Verhit 2 theel. olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de ui en knoflook 5 min. Voeg de groene paprika en de tomaat toe en bak alles 2 min. Voeg de rode paprika, aardappelen en het zout toe. Laat de groenten afgedekt 10 min. zachtjes pruttelen onder af en toe omscheppen. Voeg er zo nodig een scheutje water aan toe.
    2. Schep de groenten uit de pan, veeg deze schoon en verhit er nog 1 theel. olie in. Voeg de eieren toe en bak ze circa 1 min., zonder te roeren, tot de omelet aan de rand begint te stollen. Til met een spatel de rand op en laat de eieren eronder vloeien. Bak de omelet nog 2 tot 3 min., tot het midden gestold is. Laat hem op een bord glijden.

    HANDIGE HINT

    Een quiche zonder korst levert minder vet en calorieën. U bakt hem in een licht ingevette bakvorm van 22 cm doorsnee. Schep de gebakken groenten erin, schep het eimengsel erover en volg verder het recept. De vulling is waarschijnlijk eerder gaar: controleer na 30 minuten of het eimengsel gestold is.

    FRIS IDEE

    Een traditionele Spaanse omelet, ook tortilla española genoemd, wordt niet dubbelgeklapt maar belegd met een mengsel van aardappelen en uien. Wij hebben tomaten en paprika toegevoegd, maar ook andere groenten zijn geschikt. U kunt ook blokjes courgette, ham, gemarineerde artisjokken en olijven toevoegen. De mogelijkheden zijn letterlijk onbeperkt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren