Aardappel-linzensalade

    Aardappel-linzensalade

    2keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke lauwwarme aardappelsalade met linzen en olijven.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg vastkokende aardappelen, geschild, in flinke stukken
    • 1¼ dl olijfolie
    • 2 eetl. rode-wijnazijn
    • 800 g gare linzen
    • 150 g zwarte olijven, ontpit
    • 1 eetl. kappertjes, zo nodig fijngesneden
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 1 eetl. citroensap
    • ½ bosje bladpeterselie, grofgehakt
    • 6 bosuitjes, in schuine stukjes
    • zout
    • versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook de aardappelen in een middelgrote pan met kokend water in circa 20 minuten gaar. Giet ze af en doe ze in een grote schaal.
    2. Schep de warme aardappelen direct om met de olie en azijn. Voeg de linzen, olijven, kappertjes, knoflook, het citroensap, de peterselie, bosuitjes, wat zout en flink veel peper toe. Schep de salade om en serveer lauwwarm.

    Wist u dat?

    Linzen vormen een uitstekende vegetarische bron van foliumzuur, een ziekteafwerende B-vitamine.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren