Antipasto met groenten

    Antipasto met groenten

    (0)
    35min


    Maak dit als eerste!

    Een vegetarisch voorgerecht of bijgerecht van verscheidene verse gekookte groenten, koud opgediend met mozzarella en basilicum

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2½ dl kippen- of groentebouillon
    • 1½ dl droge witte wijn
    • ½ theel. gedroogde oregano
    • ½ theel. verkruimelde gedroogde chilipeper
    • 500 g wortels, in schuine plakjes
    • 200 g bloemkoolroosjes
    • 125 g sperziebonen, doormidden gebroken
    • 2 eetl. witte-wijnazijn
    • 1 theel. olijfolie
    • zout
    • ½ bolletje mozzarella, in blokjes
    • ½ bosje verse basilicum, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Breng de bouillon met de wijn, oregano en chilipeper aan de kook in een grote koekenpan. Voeg de wortels toe en laat ze afgedekt 6 minuten pruttelen. Voeg de bloemkool en sperziebonen toe, draai het vuur laag en laat ze 8 minuten pruttelen.
    2. Schep de groenten met het kookvocht in een middelgrote kom. Schep er de azijn, olie en een snufje zout door, Laat ze afgedekt minstens 4 uur marineren. Schep er vlak voor het serveren de mozzarella en basilicum door.

    Wist u dat?

    • Het foliumzuur in bloemkool gaat gemakkelijk verloren in het kookwater. U kunt deze groente dan ook het beste stomen, smoren of in de oven roosteren. * • Er bestaan ook paarse en groene bloemkoolsoorten, waaronder de romanesco. Deze bevatten meer vitamine C en tevens wat bètacaroteen.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren