Antipasto met groenten

    Antipasto met groenten

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    Maak dit als eerste!

    Een vegetarisch voorgerecht of bijgerecht van verscheidene verse gekookte groenten, koud opgediend met mozzarella en basilicum

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2½ dl kippen- of groentebouillon
    • 1½ dl droge witte wijn
    • ½ theel. gedroogde oregano
    • ½ theel. verkruimelde gedroogde chilipeper
    • 500 g wortels, in schuine plakjes
    • 200 g bloemkoolroosjes
    • 125 g sperziebonen, doormidden gebroken
    • 2 eetl. witte-wijnazijn
    • 1 theel. olijfolie
    • zout
    • ½ bolletje mozzarella, in blokjes
    • ½ bosje verse basilicum, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Breng de bouillon met de wijn, oregano en chilipeper aan de kook in een grote koekenpan. Voeg de wortels toe en laat ze afgedekt 6 minuten pruttelen. Voeg de bloemkool en sperziebonen toe, draai het vuur laag en laat ze 8 minuten pruttelen.
    2. Schep de groenten met het kookvocht in een middelgrote kom. Schep er de azijn, olie en een snufje zout door, Laat ze afgedekt minstens 4 uur marineren. Schep er vlak voor het serveren de mozzarella en basilicum door.

    Wist u dat?

    • Het foliumzuur in bloemkool gaat gemakkelijk verloren in het kookwater. U kunt deze groente dan ook het beste stomen, smoren of in de oven roosteren. * • Er bestaan ook paarse en groene bloemkoolsoorten, waaronder de romanesco. Deze bevatten meer vitamine C en tevens wat bètacaroteen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren