Artisjokken met kruidige citroenmayonaise

    Artisjokken met kruidige citroenmayonaise

    1keer bewaard
    55min


    Maak dit als eerste!

    Gestoomde artisjok met een heerlijk citroen-yoghurt dipsausje. Een uitstekend voorgerecht, maar kan ook als bijgerecht geserveerd worden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 grote artisjokken
    • 6 tenen knoflook, geschild
    • 2 eetl. verse rozemarijnnaaldjes
    • 1½ dl slanke mayonaise
    • 1 eetl. zure room
    • 1 eetl. magere yoghurt
    • 2 theel. citroenraspsel
    • 3 eetl. citroensap
    • ½ theel. gedroogde dragon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. Snijd de stengels van de artisjokken met een roestvrijstalen mes af op circa 3 cm. Trek lelijke buitenblaadjes los. Snijd aan de bovenkant circa 3 cm af. (De artisjokken worden nog mooier als u van alle blaadjes de punten afknipt.) Schil de stengels.
    2. Neem een stoominzet waar alle artisjokken goed in passen, en een bijpassende voldoende grote pan. Schenk hierin een bodempje water van 3 cm, voeg de knoflook en rozemarijnnaaldjes toe en breng het geheel aan de kook. Schik de artisjokken in de stoominzet, plaats deze vervolgens boven de pan en stoom ze afgedekt in circa 30 minuten gaar. (Voeg tussentijds zo nodig wat extra water toe.) De artisjokken zijn gaar als u de bodems gemakkelijk kunt inprikken met een mes. Laat ze vervolgens ondersteboven uitlekken. Verwijder de knoflook en rozemarijnnaaldjes.
    3. Roer intussen in een kommetje de mayonaise, zure room, yoghurt, het citroenraspsel en -sap en de dragon door elkaar. Serveer de warme artisjokken met deze dipsaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren