Artisjokkencrostini

    Artisjokkencrostini

    Voeg toe aan favorieten!
    12min


    Maak dit als eerste!

    Een snel en smakelijk gerecht dat toch vitamine C levert.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 gemarineerde artisjokken, uitgelekt en kleingesneden
    • 1 grote tomaat, zonder de zaadjes, kleingesneden
    • 12 ontpitte zwarte olijven, fijngesneden
    • 2 eetl. fijngesneden peterselie
    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 teen knoflook, uitgeperst
    • ¼ theel. zout
    • ⅛ theel. zwarte peper
    • 8 sneetjes dun stokbrood, licht geroosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:12min 

    1. Vermeng in een kom de artisjokken en tomaat met de olijven, peterselie, olie, knoflook, het zout en de peper.
    2. Beleg de toasts vlak voor het serveren met het artisjokkenmengsel.

    Video

    Bekijk ook onze video van een recept voor klassieke bruschetta, met tomaten en basilicum. Klik hier voor de video!

    HANDIGE HINT

    Crostini en bruschetta zijn Italiaanse toasts met beleg; u maakt ze van dun stokbrood of stevig boerenbrood. Het verschil ligt in het formaat. Crostini zijn meestal niet meer dan 5 cm breed en ruim 1 cm dik: perfect voor de borrel dus, maar ook geschikt als voorgerecht. Sneetjes voor bruschetta zijn groter en worden circa 2 cm dik gesneden; u kunt ze als voorgerecht serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren