Aspergerolletjes met rundvlees

    Aspergerolletjes met rundvlees

    1keer bewaard
    21min


    Maak dit als eerste!

    De groene punten van bosuitjes leveren veel vitamine C en bètacaroteen: deze antioxidanten beschermen het lichaam tegen diverse chronische ziekten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 groene asperges, bijgesneden tot 15 cm
    • 8 dunne plakjes (125 g) rauwe rosbief
    • 4 bosuitjes, bijgesneden tot 15 cm
    • 2 theel. plantaardige olie
    • 3 eetl. teriyakisaus (flesje)
    • 1 eetl. sesamzaad, geroosterd
    • 1 eetl. fijngesneden korianderblad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:21min 

    1. Breng een pan met water aan de kook. Snijd de asperges doormidden en blancheer ze 1 min. Laat ze goed uitlekken. Beklop de plakjes rosbief voorzichtig tot ze 3 mm dik zijn. Snijd de bosuitjes doormidden.
    2. Leg op het uiteinde van een plakje rosbief 2 stukken asperge en 1 stukje bosui. Rol dit op. Maak op deze manier 8 aspergerolletjes.
    3. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig tot hoog vuur. Bak de rolletjes hierin al omscheppend in 2 min. goudbruin. Besprenkel de rolletjes met teriyakisaus, draai het vuur iets lager en laat ze nog 3 min. pruttelen.
    4. Schep de rolletjes op een schaal. Bestrooi ze met sesamzaad en koriander.

    WIST U DAT…

    … deze rolletjes van groente in dunne plakjes rundvlees in de Japanse keuken negamaki heten?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren