Asperges op toast

    Asperges op toast

    Voeg toe aan favorieten!
    21min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een geroosterde boterham belegd met asperges, magere ham, eieren, tomaat en kaas en dan even in de oven om de kaas te laten smelten. Asperges bevatten foliumzuur, vitamine C en bètacaroteen; deze stoffen kunnen bescherming bieden tegen hartaandoeningen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 24 dunne (of 12 dikke) groene asperges, onderkanten bijgesneden
    • 4 sneetjes meergranenbrood
    • 4 theel. Dijonmosterd
    • 8 plakjes zeer magere ham
    • 2 hardgekookte eieren, gepeld, in plakjes
    • 8 dunne schijfjes tomaat
    • 2 plakjes kaas, bijvoorbeeld provolone, in reepjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:21min 

    1. Verwarm de grill voor.
    2. Kook in een (koeken)pan met kokend water de asperges in 3 tot 4 min. beetgaar. Laat ze daarna goed uitlekken.
    3. Schik de sneetjes brood op een bakplaat en gril ze op 8 tot 10 cm afstand van de warmtebron, aan elke kant circa 1 min.
    4. Bestrijk elk sneetje met 1 theel. mosterd, 2 plakjes ham, 6 dunne (of 3 dikke) asperges, enkele plakjes ei, 2 tomatenschijfjes en enkele kaasreepjes.
    5. Plaats de sneetjes 1 tot 2 min. onder de grill tot de kaas smelt en goudbruin kleurt, en alle ingrediënten door en door warm zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren