Aziatische kipsalade

    Aziatische kipsalade

    21keer bewaard
    17min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een smakelijke kipsalade, heerlijk als lichte hoofdmaaltijd of als lunchgerecht. Maak gezonde wraps door de kipsalade in de blaadjes sla te wikkelen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 1 eetl. fijngesneden gemberwortel
    • 1 stengel citroengras (sereh), fijngesneden
    • 2 rode chilipepers, fijngesneden
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 500 g kipfilet, fijngesneden
    • 3 eetl. vers limoensap
    • 1 eetl. vissaus
    • 1 theel. bruine basterdsuiker
    • 1 rode ui, in dunne ringen
    • 2 eetl. fijngesneden verse munt
    • 1 bosje verse koriander, fijngesneden
    • 1 niet te grote krop bindsla of ½ krop ijsbergsla, blaadjes losgemaakt en gewassen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:17min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Schep hierin de gember, het citroengras, de chilipepers en knoflook 1 minuut om. Voeg de kip toe en schep deze 5 minuten om, of tot hij gaar is.
    2. Schep het kipmengsel uit de pan en laat het enigszins afkoelen. Vermeng het limoensap, de vissaus en bruine suiker en schenk dit mengsel over de kip uit.
    3. Schep de kipsalade om met de uienringen, munt en koriander (op 2 of 3 plukjes na). Serveer de salade in kommen en garneer met de plukjes koriander. Geef de slablaadjes erbij. Ieder kan naar wens wat kipsalade in een slablaadje scheppen en het geheel oprollen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    ik heb dit recept nog niet geprobeerd,ga zeker doen - 27 jun 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren