Bananenpannenkoekjes

    Bananenpannenkoekjes

    3keer bewaard
    15min


    Maak dit als eerste!

    Kleine pannenkoeken op elkaar gestapeld en met plakjes banaan en siroop opgediend. Het beslag wordt gemaakt met karnemelk.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 165 g zelfrijzend bakmeel
    • ¾ theel. bakpoeder
    • 2 eetl. fijne witte suiker
    • 3¾ dl karnemelk
    • 2 eieren
    • 45 g boter, gesmolten en afgekoeld
    • extra boter voor het bakken
    • 2 bananen, in plakjes
    • 4 eetl. ahornsiroop of honing

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Zeef het meel en bakpoeder in een middelgrote kom. Schep er de suiker door. Roer in een maatbeker de karnemelk, eieren en gesmolten boter door elkaar. Maak een kuiltje in het meelmengsel en schenk er het melkmengsel in. Klop alles tot een glad beslag en doe dit in een maatbeker.
    2. Verhit een klein beetje boter in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag op matig tot laag vuur. Schenk 3 eetlepels beslag in de pan en bak het pannenkoekje circa 1 minuut, of tot zich luchtbellen vormen op het oppervlak. Keer het en bak het nog 1 minuut, tot het gaar en goudgeel is. Schep het uit de pan en houd het warm terwijl u nog meer pannenkoekjes bakt met het resterende beslag.
    3. Stapel de pannenkoekjes op borden; beleg ze met de bananenplakjes (schep deze om met wat citroensap als u ze van tevoren in plakjes snijdt). Schenk er wat siroop of honing op.

    Wist u dat?

    Het lichaam heeft elke dag behoefte aan vitamine B6, en bananen kunnen daar een bijdrage aan leveren. Vitamine B6 speelt een rol in de aanmaak van antistoffen. Uit recent onderzoek blijkt dat veel mensen (vooral ouderen) te weinig vitamine B6 binnenkrijgen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren