Bessencoulis (gekookt)

  20 minuten

  Een coulis is een mooie naam voor een eenvoudige vruchtenpuree, gemaakt van rauw of gekookt fruit, en eventueel gezoet. Een coulis van ongekookt fruit heeft een hoger gehalte aan vitamine C, omdat dit zelfs bij heel even koken al minder wordt. Een ongekookte coulis kunt u van bijna alle soorten fruit maken.


  21 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 125 g rode bessen, zonder steeltjes
  • 125 g zwarte bessen, zonder steeltjes
  • 50 g suiker, of suiker naar smaak
  • sinaasappelsap, citroensap of crème de cassis (naar keuze)

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

  1. Doe het fruit samen met de suiker in een middelgrote steelpan. Verwarm het al roerende op een lage pit, tot het fruit zacht is en de suiker opgelost. Voeg indien nodig meer suiker toe.
  2. Druk het fruit door een zeef. Voeg desgewenst naar smaak nog een scheutje sinaasappel- of citroensap toe, of wat crème de cassis voor een iets zoetere coulis.

  Potten steriliseren

  Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

  Variaties en tips

  • Kruisbessen kunnen op dezelfde manier worden bereid. Gebruik 250 g schoongemaakte vruchten en voeg 2 versgeplukte vlierbloesemschermen toe of 2 eetlepels vlierextract en wat water om met het fruit te laten meekoken. Serveer de coulis bij een toetje, bijvoorbeeld ijs. Of voeg minder suiker toe en serveer de coulis bij gekookte makreel. * • Gebruik voor een rabarbercoulis 250 g fruit, zoet dit met suiker of honing en breng het met gemberpoeder op smaak. * • Gedroogd fruit (zo nodig eerst geweld), eventueel in combinatie met vers fruit, levert een heerlijke coulis op. Kook het gedroogde fruit als dat nodig is voor het pureren.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)