Bessenjam

    Bessenjam

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    Maak dit als eerste!

    Huisgemaakte jam is toch gewoon het lekkerst. Deze jam wordt gemaakt van blauwe bessen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 potten jam

    • 375 g blauwe bessen
    • 225 g suiker
    • 2 eetl. citroensap
    • 4 reepjes sinaasappelschil (7 × 1 cm)
    • ½ theel. gemalen kaneel
    • zout
    • 1 theel. vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Steriliseer 2 potten van 2 dl inhoud en de bijbehorende schroefdeksels met kokend water.
    2. Vermeng in een middelgrote pan de blauwe bessen, suiker, het citroensap, de sinaasappelschilletjes, kaneel en een snufje zout. Verwarm dit al roerend 20 minuten op matig vuur, of tot de jam dikker wordt. Neem de pan van het vuur en roer het vanille-extract door de jam. Schep hem in de gesteriliseerde potten, sluit deze af en laat de jam afkoelen.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren