Bloemkoolsoep met gruyère

    Bloemkoolsoep met gruyère

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    Maak dit als eerste!

    Eén portie soep levert al uw ADH aan vitamine C op.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 1 kleine prei, alleen het wit, in ringetjes, goed afgespoeld
    • 1 ui, fijngesneden
    • 8 dl kippenbouillon, ontvet
    • ½ bloemkool, kleingesneden
    • ½ theel. gedroogde tijm
    • ½ theel. gemalen komijn
    • ¼ theel. witte peper
    • 75 g gruyère, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit de olie in een grote pan op matig tot hoog vuur. Bak hierin de prei en ui 5 min. Voeg de bouillon, bloemkool, tijm en komijn toe. Laat de soep onafgedekt circa 30 min. zachtjes trekken.
    2. Breng de soep op smaak met peper. Schep hem in kommen en strooi de kaas erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren