Bloemkoolsoep met gruyère

    Eén portie soep levert al uw ADH aan vitamine C op.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 1 kleine prei, alleen het wit, in ringetjes, goed afgespoeld
    • 1 ui, fijngesneden
    • 8 dl kippenbouillon, ontvet
    • ½ bloemkool, kleingesneden
    • ½ theel. gedroogde tijm
    • ½ theel. gemalen komijn
    • ¼ theel. witte peper
    • 75 g gruyère, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit de olie in een grote pan op matig tot hoog vuur. Bak hierin de prei en ui 5 min. Voeg de bouillon, bloemkool, tijm en komijn toe. Laat de soep onafgedekt circa 30 min. zachtjes trekken.
    2. Breng de soep op smaak met peper. Schep hem in kommen en strooi de kaas erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren