Bonen met snijbiet

    Bonen met snijbiet

    4keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    De oplosbare voedingsvezels in bonen verlagen uw cholesterolgehalte en beschermen zo uw hart.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 225 g snijbiet
    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 1 wortel, geschild, fijngesneden
    • 1 theel. gedroogde oregano
    • 1 laurierblad
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 2½ dl kippenbouillon
    • 1 kg cannellinobonen uit blik of pot
    • ⅛ theel. zwarte peper
    • 60 g geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwijder harde steeltjes van de snijbiet. Snijd steeltjes en blad fijn.
    2. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de ui en wortel met de oregano en laurier circa 8 min. Voeg de knoflook toe en bak deze 30 sec. mee.
    3. Voeg de snijbiet en bouillon toe. Laat de snijbiet onder af en toe omscheppen in circa 2 min. enigszins slinken. Voeg de bonen toe. Laat alles afgedekt 10 min. pruttelen. Neem het deksel van de pan en laat het gerecht nog 5 min. pruttelen tot de snijbiet gaar is. Voeg de peper toe. Verwijder het laurierblad. Bestrooi met de kaas en serveer.

    FRIS IDEE

    In plaats van snijbiet kunt u ook andere bladgroenten gebruiken, bijvoorbeeld spinazie of bietenloof; twee bladgroenten met een milde smaak. De cannellinobonen kunt u eventueel vervangen door gewone witte bonen of kikkererwten. Ook met de kruiderij kunt u variëren: probeer bijvoorbeeld eens tijm en peterselie of kervel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren