Bonendipsaus met knoflook

    Bonendipsaus met knoflook

    Voeg toe aan favorieten!
    15min


    Maak dit als eerste!

    Een dipsaus van bonen op smaak gebracht met o.a. knoflook, ketoembar, munt en peterselie. Heerlijk met wat tortillachips of als bijgerecht bij diverse hoofdgerechten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 10 tenen knoflook
    • 2 blikken (à 400 g) cannellinibonen of witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 4 eetl. olijfolie
    • 2 eetl. citroensap
    • 1 theel. gemalen korianderzaad (ketoembar)
    • zout
    • 2 eetl. fijngesneden verse munt
    • 2 eetl. fijngesneden verse peterselie
    • 1 theel. paprikapoeder (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Blancheer de knoflook 3 minuten in een pannetje met kokend water. Giet de tenen knoflook af en pel ze. Houd 2 eetlepels kookwater apart.
    2. Pureer de knoflook, de 2 eetlepels kookwater en de bonen in een keukenmachine. Werk er snel de olie, het citroensap, de koriander en een snufje zout door. Vouw er de munt en peterselie door.
    3. Doe de dip over in een kommetje. Strooi er indien gewenst wat paprikapoeder over.

    Een variatie

    Een iets lichtere rode knoflookdip maakt u door de 2 blikjes witte bonen te vervangen door 1 blik kidneybonen, 1 blik tomatenblokjes en 1 kleingesneden rode paprika. Voeg aan de knoflook in de keukenmachine de uitgelekte kidneybonen, de uitgelekte tomatenblokjes, twee sjalotjes en de paprika toe. Voeg 2 lepels olie, 2 lepels citroensap, zout, peper, een klein beetje gemalen koriander en paprikapoeder en eventueel wat chilipoeder toe. Verdun eventueel met iets tomatenvocht. Schep door de dip fijngesneden korianderblaadjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren