Broccolibrood met kaas en walnoten

    Dit brood bevat veel voedingstoffen.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • beetje plantaardige olie
    • 225 g gare broccoli, kleingesneden
    • 100 g (magere) mozzarella, geraspt
    • 50 g provolone, geraspt
    • 40 g walnoten, grofgehakt
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • ½ theel. gedroogd basilicum
    • 300 g kant-en-klaar pizzadeeg (koeling)
    • 1 groot ei, losgeroerd met 1 eetl. melk
    • 2 theel. sesamzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een bakplaat licht in met olie.
    2. Vermeng in een kom de broccoli, beide soorten kaas, walnoten, knoflook en basilicum.
    3. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 35 × 28 cm. Verdeel hierover het broccolimengsel maar laat langs de lange kanten ruim 1 cm vrij. Rol het deeg stevig op vanaf een van de lange kanten, zodat u een broodrol krijgt. Leg deze met de naad omlaag op de bakplaat. Bestrijk hem met ei en strooi het sesamzaad erover. Prik het deeg hier en daar in.
    4. Bak het brood 25 min. tot het kleurt. Laat het afkoelen op een rooster. Serveer het warm, in sneetjes.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties