Chinese kip met walnoten

    Chinese kip met walnoten

    32keer bewaard
    40min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Walnoten leveren voedingsvezels en mineralen en maken dit gerecht, samen met de roergebakken kip en groenten een gezonde Aziatische maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 theel. plantaardige olie
    • 2 eetl. suiker
    • 50 g walnoten
    • 1 rode paprika, in reepjes
    • 4 bosuitjes, in schuine stukjes
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 1 eetl. fijngeraspte verse gemberwortel
    • 500 g kipfilet, in blokjes
    • 2½ dl kippenbouillon
    • 3 theel. zoutarme sojasaus
    • 1 theel. oosterse sesamolie
    • 1½ theel. maïzena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit 1 theelepel olie in een middelgrote koekenpan op matig vuur. Schep er 1½ eetlepel suiker door. Voeg de walnoten toe en schep ze 7 minuten om, of tot ze knapperig en met karamel bedekt zijn. Schep ze uit de pan.
    2. Verhit de resterende olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op vrij hoog vuur. Schep de paprikareepjes hierin 2 minuten om, of tot ze gaar maar nog een beetje knapperig zijn. Voeg de bosuitjes, knoflook en gember toe en bak alles 2 minuten. Voeg de kipblokjes toe en bak ze 4 minuten.
    3. Roer in een kommetje de bouillon, sojasaus, sesamolie en de resterende suiker door elkaar. Voeg de maïzena toe en roer dit glad. Voeg het mengsel toe aan de koekenpan en breng het aan de kook. Verwarm het gerecht 3 minuten, of tot de kip gaar en de saus licht gebonden is. Schep er de walnoten door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren