Chinese spinaziesoep met rundvlees en gort

    Chinese spinaziesoep met rundvlees en gort

    1keer bewaard
    1uur55min


    Maak dit als eerste!

    Ook in de keuken veel gebruikte kruiden en specerijen leveren hun bijdrage aan onze gezondheid. De gember en het venkelzaad in dit gerecht bijvoorbeeld stimuleren de spijsvertering. Gember kan ook misselijkheid verdrijven.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 700 g runderstoofvlees, zenen verwijderd, in blokjes van 2½ cm
    • 1 ui, fijngesneden
    • 4 tenen knoflook
    • 4 dl runderbouillon, ontvet
    • 4 eetl. sojasaus
    • 5 cm verse gemberwortel, geschild, in 4 stukjes
    • 1 theel. venkelzaad
    • 175 g parelgort
    • 500 g spinazie, zonder de harde steeltjes
    • 2 bosuitjes, fijngesneden (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur45min  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. Doe de stukjes stoofvlees met de ui, knoflook, 1½ l water, de bouillon, sojasaus, gember en het venkelzaad in een grote pan. Breng de soep aan de kook op matig vuur.
    2. Roer de parelgort erdoor. Draai het vuur laag en laat de soep afgedekt 1½ uur trekken, tot het vlees zeer mals is.
    3. Schep de spinazie door de soep en laat hem in 2 min. slinken. Verwijder de stukjes gember. Garneer de soep indien gewenst met bosuitjes.

    HANDIGE HINT

    Verse gemberwortel schillen gaat in feite heel gemakkelijk als u eerst alle verdikkingen en bobbeltjes op de wortel wegsnijdt. Schil vervolgens met een scherp mesje of dunschiller precies het benodigde stuk gemberwortel. Snijd het dan pas in stukken of schijfjes, zoals aangegeven in het recept. Omwikkel het resterende stuk gember met plasticfolie en bewaar het in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren