Citroenrisotto met saffraan

    Citroenrisotto met saffraan

    3keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Deze romige, goudkleurige risotto krijgt een extra bijzondere smaak door het citroensap en citroenrasp.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • plukje saffraan
    • 1 liter warme kippenbouillon
    • 1 eetl. olijfolie
    • 20 g boter
    • 1 ui, fijngesneden
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 400 g arboriorijst
    • 2 eetl. citroensap
    • 1 eetl. citroenraspsel
    • zout
    • versgemalen peper
    • 50 g Parmezaanse kaas, in krullen afgeschaafd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Voeg de saffraan toe aan de bouillon en verwarm deze tot het kookpunt.
    2. Verhit in een pan de olie en boter op matig vuur. Schep hierin met een houten pollepel de ui, knoflook en rijst 3 tot 4 minuten om.
    3. Voeg een grote schep bouillon toe. Roer circa 3 minuten, of tot alle vocht opgenomen is.
    4. Voeg weer wat bouillon toe en roer telkens tot deze opgenomen is. Herhaal deze handelingen met de resterende bouillon, tot de risotto na circa 20 minuten romig en beetgaar is (misschien hebt u wat extra water nodig).
    5. Neem de pan van het vuur en schep het citroensap en -raspsel door de risotto. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwarm de risotto nog 1 minuut en schep hem nogmaals om. Serveer in borden of kommen en verdeel de geschaafde kaas erover. Maal er indien gewenst nog wat peper over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren