Citruskipspiesjes

    Citruskipspiesjes

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur26min


    Maak dit als eerste!

    Je kunt natuurlijk in plaats van kippendijvlees ook kipfilet gebruiken. En in de zomer uitermate geschikt voor de barbecue!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g kippendijfilets, in stukjes van 3 cm
    • 1¼ dl sinaasappelsap
    • 1¼ dl citroensap
    • 2 eetl. limoensap
    • 3 eetl. olijfolie
    • 1 theel. honing
    • 3 eetl. fijngesneden vers korianderblad
    • 1 rode chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • ½ citroen, in partjes
    • gemengde salade (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 6min  ›  Extra tijd: 2uur marineren  ›  Klaar in:2uur26min 

    1. Steek de stukjes kip aan 8 satéstokjes (laat houten stokjes eerst 30 minuten weken in koud water).
    2. Vermeng in een middelgrote kom de drie soorten citrussap met de olie, honing, koriander, chilipeper en knoflook. Schenk dit over de kipspiesjes uit en laat deze minstens 2 uur marineren. Keer ze af en toe.
    3. Verwarm een geribbelde grillplaat voor. Gril de spiesjes hierin aan elke kant 2 minuten, of tot de kip precies gaar is. Serveer de spiesjes met de citroenpartjes en geef er indien gewenst een salade bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren