Clafoutis met pruimen

    Clafoutis met pruimen

    11keer bewaard
    45min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Clafoutis is een Frans dessert met kersen, maar in dit geval worden er verse pruimen gebruikt en deze vormen met een beslag met yoghurt een overheerlijke pruimentaart.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 750 g rode pruimen of kwetsen, in partjes van 1 cm dik
    • 100 g suiker
    • 2 eieren
    • 2 eiwitten
    • 60 g bloem
    • 2½ dl magere melk
    • 2 eetl. zure room
    • 1 eetl. Bulgaarse yoghurt
    • 1 theel. vanille-extract
    • 1 theel. sinaasappelraspsel
    • 1 eetl. poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep in een middelgrote kom de pruimenpartjes om met 1 eetlepel suiker.
    2. Klop in een andere kom de hele eieren, de eiwitten en de resterende suiker door elkaar. Klop er geleidelijk de bloem, melk, zure room, yoghurt, het vanille-extract en sinaasappelraspsel door. Schik de pruimenpartjes in een quichevorm of ovenschaal van 25 cm doorsnee. Schenk het beslag er voorzichtig overheen. Bak de clafoutis 30 minuten, of tot hij net gestold is. Bestuif hem met poedersuiker en serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren