Courgette-broccolisoep

  • 91keer bewaard
  • 30min

Een heerlijk en snel te bereiden romige soep van gestoomde courgette en broccoli die zowel warm als koud te serveren is.

Myrrhe Buffing

Ingrediënten

Porties: 6 

  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 7½ dl kippen- of groentebouillon
  • 8 niet te grote courgettes, in blokjes
  • 400 g broccoli, in roosjes
  • 1½ dl halfroom
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

  1. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Bak de ui en knoflook hierin 3 minuten. Voeg de bouillon en courgettes toe en laat ze afgedekt 5 minuten sudderen. Neem ze van het vuur en laat ze afkoelen.
  2. Stoom de broccoliroosjes in ongeveer 5 tot 7 minuten beetgaar in een stoominzet, stoommand of vergiet die u boven een pan met kokend water plaatst. Laat ze daarna enige tijd afkoelen.
  3. Pureer de groenten in een keukenmachine. Schenk de puree in een pan of kom en roer de room erdoor. Serveer de soep warm of koud en strooi er wat peper over.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (3)

romeintje
12

- 15 nov 2012

tiatitia
7

Heerlijk! - 13 aug 2012

LaureenMertens
0

Lekker en eenvoudig recept! Als je geen stoompan hebt (zoals ik) is de broccoli koken in heel weinig water ook prima. - 01 mei 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties