Courgette-broccolisoep

5beoordelingen
149keer bewaard
30min


114 personen hebben dit gemaakt

Een heerlijk en snel te bereiden romige soep van gestoomde courgette en broccoli die zowel warm als koud te serveren is.

Myrrhe Buffing

Ingrediënten
Porties: 6 

  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 7½ dl kippen- of groentebouillon
  • 8 niet te grote courgettes, in blokjes
  • 400 g broccoli, in roosjes
  • 1½ dl halfroom
  • versgemalen peper

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

  1. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Bak de ui en knoflook hierin 3 minuten. Voeg de bouillon en courgettes toe en laat ze afgedekt 5 minuten sudderen. Neem ze van het vuur en laat ze afkoelen.
  2. Stoom de broccoliroosjes in ongeveer 5 tot 7 minuten beetgaar in een stoominzet, stoommand of vergiet die u boven een pan met kokend water plaatst. Laat ze daarna enige tijd afkoelen.
  3. Pureer de groenten in een keukenmachine. Schenk de puree in een pan of kom en roer de room erdoor. Serveer de soep warm of koud en strooi er wat peper over.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (5)

romeintje
van
18

- 15 nov 2012

tiatitia
van
11

Heerlijk! - 13 aug 2012

Marjel
van
2

Een erg lekkere en romige soep! Ik heb de broccoli in weinig water voorgekookt en daarna met de courgetteblokjes meegekookt. De volgende keer doe ik de broccoli gewoon gelijk met de courgette in de pan. Ik heb de soep wel wat langer laten koken (15 minuten ongeveer), omdat de courgette na 5 minuten nog niet gaar was. Verder heb ik 1 liter groentebouillon gebruikt ipv 750ml en een takje munt en tijm toegevoegd voor extra smaak. De hoeveelheid room (150ml) is perfect en daarna hoefde ik de soep alleen nog op smaak te brengen met zout en peper. - 12 aug 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties