Currygehaktballetjes met kruidendipsaus

    Currygehaktballetjes met kruidendipsaus

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Gehaktballetjes gemaakt van mager rundergehakt of tartaar en gekruid op Indiase wijze.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1¼ dl magere yoghurt
    • 2 eetl. fijngesneden verse munt
    • 2 eetl. fijngesneden verse peterselie
    • 300 g mager rundergehakt of tartaar (berekend: tartaar: vetgeh: 4,4 g; rundergehakt: vetgeh: 17 g)
    • 1 ei, losgeroerd
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 1 eetl. madras-kerriepoeder
    • zout
    • versgemalen zwarte peper
    • 3 bosuitjes, in stukjes van 2 cm
    • 2 rode paprika's, in ruitjes van 2 cm
    • 1 rode ui, in stukken van 2 cm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Vermeng in een kommetje de yoghurt, munt en 1 eetlepel peterselie. Plaats deze dipsaus tot gebruik afgedekt in de koelkast.
    2. Maak het gehakt aan met het ei, de ui, het kerriepoeder, de resterende peterselie en wat zout en peper. Vorm hiervan ovale balletjes van 5 cm lang.
    3. Verwarm een grill voor. Neem 4 satéstokjes (laat houten stokjes eerst 30 minuten weken in koud water). Steek hieraan om en om gehaktballetjes (overlangs) en stukjes bosui, paprika en rode ui.
    4. Gril de spiesjes 8 tot 10 minuten op 10 cm afstand van de warmtebron; keer ze af en toe. Serveer ze warm met de kruidendipsaus.

    Wist u dat?

    Bloedarmoede door ijzertekort kan leiden tot vermoeidheid, geprikkeldheid en verzwakking van het immuunsysteem. Met name vrouwen zijn gevoelig voor een ijzertekort, en dienen voldoende ijzerrijke voeding binnen te krijgen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren