Frambozenkwarkpudding

    Frambozenkwarkpudding

    1keer bewaard
    4uur35min


    Maak dit als eerste!

    Een dessert om je vingers bij af te likken. De pudding wordt gemaakt met vier soorten zuivel, voornamelijk kwark en hüttenkäse.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2½ dl koffiemelk
    • 1 theel. plantaardige olie
    • 400 g (diepvries)frambozen, zo nodig ontdooid
    • 225 g suiker
    • 2 theel. maïzena
    • 18 blaadjes gelatine
    • 500 g volle kwark
    • 500 g hüttenkäse
    • 2 eetl. zure room
    • 4 eetl. Bulgaarse yoghurt
    • 2 theel. citroenraspsel
    • 2 eetl. citroen- of limoensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 4uur5min  ›  Klaar in:4uur35min 

    1. Schenk de koffiemelk in een grote metalen kom en plaats hem circa 1 uur in de diepvries, of tot hij begint te bevriezen. Vet een springvorm van 23 cm doorsnee in met de olie.
    2. Pureer 130 g frambozen in een keukenmachine en zeef de pitjes eruit. Doe de puree in een pannetje en voeg 3 eetlepels suiker toe. Roer in een kommetje de maïzena met 1 eetlepel water tot een papje en voeg dit eveneens toe. Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat het in circa 1 minuut binden tot een saus. Laat deze afkoelen.
    3. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Doe ze in een pannetje en voeg 4 eetlepels water toe. Verwarm het mengsel zonder het te laten koken, en roer tot de gelatine is opgelost.
    4. Werk in de keukenmachine de kwark, hüttenkäse, zure room, yoghurt, het citroenraspsel en -sap en de resterende suiker door elkaar. Werk er het gelatinemengsel door. Doe het mengsel over in een grote kom en plaats het in de koelkast tot het lobbig begint te worden.
    5. Neem de bevriezende koffiemelk uit de diepvries en klop met een mixer op hoge snelheid tot zich pieken vormen. Schep de helft van de frambozensaus door het gelatinemengsel. Meng de opgeklopte koffiemelk erdoor. Schep er voorzichtig de resterende frambozen door. Doe het mengsel over in de springvorm. Verdeel hierover schepjes van de resterende frambozensaus en trek hierin met een mes een marmerpatroon. Plaats de vorm 3 tot 4 uur in de koelkast, of tot de pudding opgesteven is. Verwijder de rand van de springvorm en snijd de pudding in dunne punten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren