Frittata met asperges en paprika

    Frittata met asperges en paprika

    1keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Frittata is een soort stevige omelet, hier gebakken met paprika, asperges en Parmezaanse kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 g asperges, bijgesneden, in stukjes van 1 cm
    • 1 rode paprika, in ruitjes van 1 cm
    • 3 eieren
    • 4 eiwitten
    • 2 theel. bloem
    • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
    • zout
    • versgemalen zwarte peper
    • 2 theel. olijfolie
    • 5 g boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Blancheer de asperges en paprika 2 minuten in een middelgrote pan met kokend water. Giet ze goed af.
    2. Klop in een middelgrote kom de hele eieren en de eiwitten door elkaar. Klop er de bloem door. Klop de Parmezaanse kaas erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de asperges en paprika erdoor.
    3. Verhit de olie en boter in een gietijzeren of andere zware koekenpan van 25 cm doorsnee, tot de boter gesmolten is. Schenk het eimengsel in de pan. Bak de frittata 15 minuten zonder roeren, of tot de randen gestold zijn en het midden bijna gestold is. Verwarm intussen een grill voor.
    4. Gril de frittata 1 tot 2 minuten op 15 cm afstand van de warmtebron, of tot het midden gestold is. Snijd hem in punten en serveer hem warm, enigszins afgekoeld of op kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren