Gebakken zalm met peterselie-citroendressing

    Gebakken zalm met peterselie-citroendressing

    2keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    In de oven gebakken zalmfilet met een heerlijke dressing van citroensap, mosterd, paprika en verse kruiden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • stuk zalmfilet van 700 g, met vel
    • 6 theel. olijfolie
    • 4 eetl. kippenbouillon
    • 1 theel. citroenraspsel
    • 3 eetl. citroensap
    • 3 theel. Dijonmosterd
    • ½ theel. gedroogde dragon
    • versgemalen zwarte peper
    • 1 rode paprika, in blokjes van 5 mm
    • 3 eetl. fijngesneden verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een bakplaat in met 2 theelepels olie. Leg hierop de visfilet, met het vel omlaag. Wrijf hem in met 1 theelepel olie. Bak hem 12 minuten; de binnenkant van de vis blijft rauw of wordt halfgaar.
    2. Klop intussen de bouillon, het citroenraspsel en -sap, de resterende 3 theelepels olie, de mosterd, dragon en flink wat peper door elkaar in een middelgrote kom. Roer er de paprika en peterselie door.
    3. Licht de zalmfilet met behulp van een grote spatel van de bakplaat; het vel blijft hierop achter. Snijd hem in 4 stukken. Schep voor het serveren de dressing erover.

    Wist u dat?

    Herhaaldelijk is gebleken dat omega-3-vetzuren (meervoudig onverzadigde vetzuren), die in zalm en andere vissoorten voorkomen, het triglyceride-gehalte beduidend kunnen verlagen. Triglyceriden (vetten in het bloed, die worden gevormd uit suikers en alcohol) zijn als ze te hoog zijn, een risicofactor voor het krijgen van een hartinfarct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren