Geflambeerde ananas

    Geflambeerde ananas

    3keer bewaard
    25min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk dessert of fruitsnack van geflambeerde schijfjes ananas, geserveerd met een bolletje ijs.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 20 g boter
    • 2 afgestreken eetl. gele basterdsuiker
    • ¼ theel. geraspte nootmuskaat
    • 6 ananasringen van 2 cm dik, uitgeboord, elk in drieën gesneden
    • 2 eetl. bruine rum
    • 1 eetl. Grand Marnier of andere sinaasappellikeur
    • 300 g vanille-yoghurtijs

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Laat de boter smelten in een grote koekenpan op matig vuur tot hij schuimt. Voeg de suiker en nootmuskaat toe en roer tot de suiker gekarameliseerd is. Schep de stukken ananas 4 minuten door de karamel, of tot ze door en door warm zijn.
    2. Neem de pan van het vuur, sprenkel er de rum en Grand Marnier over en steek deze aan (gebruik een lange lucifer). Zet de pan weer op het vuur en schud tot de alcohol vervliegt.
    3. Serveer de ananas met de saus en het ijs.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren