Gegrilde kip met peterseliesaus

    Gegrilde kip met peterseliesaus

    Voeg toe aan favorieten!
    26min


    Maak dit als eerste!

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • ½ theel. paprikapoeder
    • ½ theel. gemalen koriander (ketoembar)
    • 4 kipfilets (elk 150 g)
    • 1 bosje peterselie, blaadjes fijngehakt
    • 3 eetl. kippenbouillon
    • 3 theel. citroensap
    • 2 theel. olijfolie
    • gemengde salade (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 16min  ›  Klaar in:26min 

    1. Verwarm een grill voor. Vermeng in een kommetje het paprikapoeder en de koriander; wrijf de kipfilets hiermee in. Gril ze aan elke kant 6 tot 8 minuten op 15 cm afstand van de warmtebron, of tot ze precies gaar zijn.
    2. Hak intussen de peterselie met de bouillon, het citroensap en de olie fijn in de mengkom van een keukenmachine. Snijd de kipfilets in plakjes en schep de saus erover. Serveer hierbij indien gewenst de salade.

    Wist u dat?

    • Kippenvet is voor het merendeel enkelvoudig onverzadigd; volgens sommige wetenschappers kan het daardoor het cholesterolgehalte in het bloed helpen verlagen. * • Kip bevat vrij veel belangrijke mineralen, zoals fosfor, kalium, magnesium en zink.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren