Gegrilde octopusjes

    Gegrilde octopusjes

    Voeg toe aan favorieten!
    3uur51min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g kleine octopusjes, koppen en bekken verwijderd
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 2 eetl. fijngesneden verse peterselie
    • 2 kleine rode chilipepers, zaad verwijderd en fijngesneden
    • ½ kiwi, geschild en kleingesneden
    • 4 eetl. olijfolie
    • 2 eetl. citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3uur45min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:3uur51min 

    1. Vermeng in een grote kom de octopusjes, knoflook, peterselie, chilipeper en kiwi. Sprenkel er de olie en het citroensap over en schep ze goed om. Laat afgedekt 4 uur marineren in de koelkast (niet langer, anders beginnen de octopusjes uiteen te vallen).
    2. Verhit een geribbelde grillpan of zware koekenpan. Neem de octopusjes uit de marinade (bewaar deze) en laat ze goed uitlekken. Leg ze naast elkaar in de pan en sprenkel er wat marinade over. Gril ze 3 minuten op hoog vuur, keer ze en gril ze nogmaals 3 minuten, of tot ze gaar zijn.

    Wist u dat?

    Pijlinktvis bevat relatief veel cholesterol, maar omdat het vetgehalte laag is loopt u geen gevaar uw cholesterolgehalte te verhogen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren